Inspiratiedagen: Flexwerk

Datum: 12/09/2024 - 17/09/2024
Tijd: 09:00 - 14:00


18 maart 2020, België gaat in lockdown omwille van het coronavirus en heel wat sectoren zijn genoodzaakt de deuren tijdelijk te sluiten. Organisaties die wel nog konden doorwerken, deden dit meestal van thuis en hiermee was de toon gezet voor de komende jaren. Steeds meer medewerkers zien flexibel werken op vlak van zowel tijd als plaats als een belangrijke reden om voor een bepaalde werkgever te kiezen. Zo is flexibiliteit al meteen een troef die je op tafel kan leggen bij het werving- en selectieproces. Maar daar houdt het niet op. Flexibel werken zorgt over het algemeen beschouwd ook voor een hogere productiviteit en arbeidsmotivatie bij je medewerkers. Helaas is het invoeren van flexibel werken geen klus die je zomaar klaart. Enkel door rekening te houden met de eigen huidige organisatiecultuur en aanpak, kun je als organisatie evolueren naar een meer flexibele vorm van werken die organisatiebreed gedragen wordt. Bovendien moet het invoeren van flexibel werken gebeuren binnen de regels en grenzen van het geldende wettelijk kader.

Om deze stappen toch te kunnen zetten organiseren we inspiratiedagen rond flexibel werken waarbij we je op een halve dag tijd wegwijs maken in de wereld van het flexibel werken. We ontvangen je ‘s ochtends met koffie, tonen je in hoeverre het flexibel werken al is ingeburgerd in de publieke en private sector, laten een bestuur dat verregaande flexibiliteit toelaat aan het woord, lichten de verschillende types uurroosters toe en geven voldoende aandacht aan de juridische aspecten ervan. We sluiten de voormiddag af met een broodjeslunch.

Data

Donderdag 12 september – 9u tot 14u – Nazareth (Qubiz, zaal: Qubiz 1)
Dinsdag 17 september – 9u tot 14u – Beringen (United Experts Be-mine, zaal: Malette)

Opgelet, deze opleiding zal pas doorgaan bij minimum 15 deelnemers.

Programma

9u: Ontvangst
9u30: start sessie ‘flexwerk’
10u45: pauze
11u: vervolg sessie ‘flexwerk’
12u30: netwerkmoment incl. broodjeslunch
14u: einde inspiratiedag

Doelgroep

Beleidsmedewerkers die bezig zijn met het uitwerken van een HR-beleid en overwegen om de arbeidsregeling in de organisatie verder te flexibiliseren.

Kostprijs

Klant in gemengde service: €278,00 per deelnemer
Klant in eigen beheer: €330,25 per deelnemer
Niet-klant Payroll & HR: €399,00 per deelnemer

Voor vragen of meer info kunt u terecht bij hrconsultancy@cipalschaubroeck.be
Annuleren kan op het e-mailadres juridischeopleiding@cipalschaubroeck.be .

Op al onze opleidingen, infosessies en evenementen zijn onze algemene voorwaarden opleidingen & evenementen van toepassing.

Inschrijven

Tickets

Soort ticket Plaatsen
Ik schrijf me in op donderdag 12 september 2024 (Nazareth)
Ik schrijf me in op dinsdag 17 september 2024 (Beringen)

Registratiegegevens

Vermeld hier de administratieve contactgegevens van het bestuur/organisatie