Nieuws en media

Stad Bilzen zet in op betrouwbare data met CSanalytics

In de Limburgse stad Bilzen, met ongeveer 32.780 inwoners, stond men voor een belangrijke uitdaging: het gebrek aan solide rapportering en de nood aan een efficiënte tool om rapporten en dashboards zelf te kunnen creëren. Helen Rondelez, sinds het voorjaar van 2023 intern verantwoordelijk voor dit project, vertelt hoe zij en haar team samen met Cipal Schaubroeck deze uitdaging hebben aangepakt met CSanalytics.

Lees meer

Cipal Schaubroeck neemt de kaap van 100 miljoen euro

Cipal Schaubroeck groeit verder om te bouwen aan overheden van de toekomst. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2016 was het parcours bijzonder succesvol, met een geconsolideerde omzet die groeide van grosso modo 53 miljoen naar 100 miljoen euro. Er werd groei gerealiseerd op nieuwe domeinen: inhoudelijk én geografisch. Kortom, Cipal Schaubroeck zit ‘op schema’ om haar groeiambitie te realiseren.

Lees meer

Ontevredenheid na overname VMware door Broadcom: ook bij lokale besturen?

Sinds de voltooiing van de overname van VMware door Broadcom zijn er geluiden van ontevredenheid te horen bij zakelijke gebruikers in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Klanten en resellers klagen over eenzijdige prijsverhogingen, niet nagekomen afspraken, beperkingen bij het doorverkopen van licenties en een verlies aan expertise in het ecosysteem van VMware resellers en partners. Wat is de impact voor lokale besturen?

Lees meer

Het nieuwe Verenigingsloket, krachtig verbonden met SmartLoket en CSderden

Op 30 januari werd een eerste versie van het Verenigingsloket officieel gelanceerd in aanwezigheid van minister-president Jan Jambon en Christoph D’Haese, burgemeester van Aalst. Green Valley Belgium is er trots op om deel uit te maken van dit nieuwe initiatief van de Vlaamse overheid. De gemeente Beveren is, met SmartLoket als pilootproject, één van de eerste steden en gemeenten in Vlaanderen die live is gegaan op dit platform.

Lees meer

Slimme camera’s en baanbrekende AI in de strijd tegen sluikstort in de gemeente Mol

Al enkele jaren wordt de Gemeente Mol geconfronteerd met een groeiende sluikstortproblematiek. Om deze uitdaging effectief aan te pakken, koos de gemeente voor slimme camera’s. Bert Govaerts, deskundige groen en openbare netheid, spreekt over de impact van technologie in de strijd tegen sluikstort, en hoe pakkans én bewijslast daardoor sterk vergroot worden.

Lees meer

De Learning Academy van Cipal Schaubroeck

Bij Cipal Schaubroeck begrijpen we het belang van goed opgeleide payroll consulenten voor het leveren van kwalitatieve dienstverlening aan onze klanten. Voor Barbara speelde de aangeboden opleiding een cruciale rol bij het nemen van de beslissing om voor Cipal Schaubroeck te werken. “Omdat ik wist dat ik een opleiding zou krijgen, durfde ik de stap te zetten naar een nieuwe werkgever. Ik kan nu met trots zeggen dat Cipal Schaubroeck mijn werkgever is en ik klaar ben om klanten te begeleiden in hun loonverwerkingsproces.”

Lees meer

Bonheiden veilig op weg

In het groene Bonheiden, een relatief kleine gemeente met ongeveer 15.000 inwoners aan de rand van Mechelen, staat verkeersveiligheid hoog op de agenda. In dit klantverhaal deelt Els Van Bever, Financieel Directeur van de gemeente Bonheiden, haar ervaring met de succesvolle implementatie van ANPR-trajectcontroles en de totale ontzorging door Cipal Schaubroeck. In Bonheiden werden er tien trajecten met 24 QCAM5 camera’s geïmplementeerd. Het outsourcen van dit project stelde het bestuur in staat hun beleidsvisie voor verkeersveiligheid op korte termijn te realiseren.

Lees meer

Wingene zet in op maximaal digitaal samenwerken met eNotulen

Het lokaal bestuur van Wingene, met meer dan 15.000 inwoners en 120 personeelsleden, staat aan de vooravond van een opmerkelijke fusie met Ruiselede. In dit klantverhaal zoomen we in op de West-Vlaamse gemeente Wingene en hoe zij de overgang naar digitaal samenwerken heeft aangepakt met behulp van eNotulen van Cipal Schaubroeck. Jurgen Mestdagh, Algemeen Directeur van Wingene, deelt hun ervaringen met de software en licht de voordelen van digitaal samenwerken met eNotulen toe.

Lees meer

Retie investeert in training voor naadloze samenwerking met eNotulen

Als Algemeen Directeur van de Gemeente Retie is Roel Slegers getuige geweest van de digitale transformatie van hun werkprocessen. Met een relatief kleine gemeente van 11.500 inwoners, heeft Retie altijd een pragmatische benadering gehad om burgers te bereiken en te bedienen. In 2019 begonnen ze met het gebruik van eNotulen als softwareoplossing om hun vergaderingen te digitaliseren en de papierstroom te verminderen. De overstap naar eNotulen bood Retie nieuwe kansen, maar het bracht ook uitdagingen met zich mee, vooral toen er verloop optrad en de interne kennis van het softwarepakket verloren ging.

Lees meer