Workshop: Omgaan met ziekteverzuim

Datum: 01/01/2024 - 31/12/2024
Tijd: 09:00 - 12:00


Ziekteverzuim legt een zware last op de hele organisatie omdat het de workflow verstoort en de productiviteit vermindert. Het kan leiden tot overbelasting van andere medewerkers, wat resulteert in verminderde prestaties en motivatie. Bovendien brengt het extra kosten met zich mee, zoals vervangingskosten wegens bijkomende werkkrachten. Langdurig ziekteverzuim kan ook de werksfeer en de moraal van het team negatief beïnvloeden, waardoor het essentieel is om effectieve maatregelen te treffen voor preventie en beheer. Het belang van preventie tegen stress en burn-out wordt hierdoor nog urgenter in een tijd waarin mentale gezondheid op de werkplek steeds meer aandacht krijgt.

Inhoud

Tijdens deze workshop leert u een eenvoudig “terug van weggeweest” gesprek te voeren. Wij bieden een techniek aan om een gesprek te voeren met een medewerker die terugkeert naar het werk na een korte, eventueel te frequente afwezigheid. Het gesprek is ontworpen om in een positieve sfeer te verlopen met het oog op het behoud van de werkrelatie.
Leidinggevenden worden voorzien van een aantal stappen om te anticiperen op het gedrag van de medewerker tijdens het gesprek, dit afhankelijk van de omstandigheden. Dit betekent concreet dat een leidinggevende zowel een striktere aanpak kan hanteren als een zeer positieve en motiverende benadering. Dit gesprek dient tevens als een krachtig middel om aankomende prestatieproblemen te detecteren. Met andere woorden, het is een uiterst geschikte preventieve maatregel tegen stress en burn-out.

Datum en locatie

Op aanvraag via violetta.bleus@cipalschaubroeck.be

Kostprijs

  • Klant in gemengde service: € 189 (excl. BTW) per persoon
  • Klant in eigen beheer: € 218 (excl. BTW) per persoon
  • Geen klant van CS Payroll & HR: € 258 (excl. BTW) per persoon

Op maat van uw organisatie

Wilt u deze op maat gemaakte workshop voor uw organisatie?

We beginnen met een grondige analyse van het totale ziekteverzuim binnen uw organisatie en formuleren vervolgens gerichte aanbevelingen. Gebaseerd op deze analyse bieden we een specifiek actieplan aan en leren we uw team hoe ze frequente afwezigheden effectief kunnen bespreken en aanpakken.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe deze workshop uw organisatie kan helpen het ziekteverzuim te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Contacteer Violetta Bleus voor meer informatie via violetta.bleus@cipalschaubroeck.be

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.