In 2017 besloten de zorgdiensten van Leuven om een zorgbedrijf op te richten. Zodoende bundelen de betrokken instanties de krachten om de beste kwaliteit in dienstverlening te kunnen garanderen. Zorg Leuven was geboren. In 2020 werd Lima geïmplementeerd. Een niet te onderschatten verandering voor de ondersteunende HR-dienst. Cipal Schaubroeck zette Zorg Leuven alvast goed op weg door HR-consultancy op maat aan te bieden.

Nood aan extra expertise

“Op 1 januari 2020 zijn we gestart met de vernieuwde HR- en payrollsoftware van Cipal Schaubroeck”, vertelt Charlotte Swinnen, Directeur personeel en organisatie bij Zorg Leuven. “We hadden de opleidingen die Cipal Schaubroeck over deze nieuwe software had georganiseerd wel gevolgd, maar ten tijde van die opleidingen werkten we zelf nog niet met die nieuwe software. Toen we er effectief mee aan de slag gingen, voelden we al snel dat we het nog niet helemaal onder de knie hadden en tegen onze limieten aan liepen. Daarop hebben we contact opgenomen met de mensen van Cipal Schaubroeck om te vragen of ze ons nog wat extra ondersteuning konden bieden.”

Consultant biedt houvast

“Al snel kregen we een vaste contactpersoon toegewezen voor als we vragen hadden. Intussen kregen we al ondersteuning bij de loonberekeningen, bij de begrotingsopmaak, bij het beheren van prestaties en afwezigheden via de E-kalender en we kregen ook juridische ondersteuning. Nu hebben we echt het gevoel dat onze mensen de software al veel beter onder de knie hebben en ook meer inzicht hebben in de wetgeving die achter de software schuilt.”

Snelle opstart cruciaal

“In april hebben we contact opgenomen met Cipal Schaubroeck en in mei kregen we al hulp. We hadden meteen het gevoel dat ze bij Cipal Schaubroeck wel begrepen dat het voor ons een dringende zaak was en daar hebben ze dan ook snel op ingespeeld. Corona heeft op dat vlak geen roet in het eten gegooid, want de consultancy verloopt grotendeels vanop afstand. Alleen als het echt nodig is komt er een consultant ter plaatse. We mogen dan ook wel zeggen dat we momenteel erg tevreden zijn over de ondersteuning die Cipal Schaubroeck ons biedt”, aldus Charlotte Swinnen.

Hebt u vragen over hoe wij u kunnen helpen? Contacteer ons via Lima@cipalschaubroeck.be