Groter is niet altijd beter. Dat werd de voorbije weken heel duidelijk door het kritische rapport dat de Vlaamse Toezichtcommissie (VTC) publiceerde over grote buitenlandse cloudoplossingen. Maar wat is dan wel de juiste plaats voor de gevoelige gegevens van onze lokale besturen?  

 De Vlaamse Toezichtcommissie en buitenlandse Datacenters 
“Met de deur in huis vallen” 

De Vlaamse Toezichtcommissie is een autoriteit in ons land die waakt over privacy en veiligheid van gegevens die verwerkt worden door Vlaamse overheidsinstanties. Op 8 september 2020 brachten ze een rapport uit dat kritisch is voor grote Amerikaanse datacenters en cloudoplossingen. Een groot pijnpunt is dat de Amerikaanse overheid op elk moment de gegevens kan opvragen die door Amerikaans cloud providers worden beheerd. Er wordt in vraag gesteld of deze cloud providers aan de Europese regelgeving rond privacy voldoen. Daarom Is het interessant om ook een oplossing dichter bij huis onder de loep te nemen, zoals het ciPort datacenter.

 ciPort: geen onbekende speler in Vlaanderen 
“Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens” 

Het ciPort datacenter is het Vlaamse overheidsdatacenter bij uitstek waarvoor vele Vlaamse besturen reeds gekozen hebben.  Lokale besturen van groot tot klein nemen hun server resources en applicaties af in het ciPort datacenter. Dagelijks werken er meer dan 6000 ambtenaren en verpleegkundigen in het ciPort datacenter, waaronder enkele Vlaamse provincies, grootsteden, zorgpunten en gemeenten.

 

Hedendaags en betrouwbaar
“Een huis met een gouden dak” 

Bent u op zoek naar een ciPort Extended LAN oplossing? Of heeft u nood aan de beheerde desktops van Citrix? Het infrastructure as a service (IaaS) pakket biedt een oplossing op maat van uw wensen. Dankzij een jaarlijkse investering van 2 miljoen euro in het ciPort datacenter, voorziet Cipal Schaubroek steeds pakketten uitgerust met de laatste technologische ontwikkelingen.

 

Niet alleen een Datacenter
“Van vele markten thuis” 

Naast infrastructure as a service (IaaS), biedt Cipal Schaubroeck ook nog andere IT-oplossingen aan. We vinden het immers zeer belangrijk om u zo goed mogelijk te ondersteunen bij de dienstverlening van uw bestuur. 

  • PaaS    Platform as a Service
  • WaaS Wi-Fi as a Service 
  • BaaS    Back-up as a Service
  • NaaS Network as a Service 

 “Als kind aan huis” 

Interesse in ons ciPort datacenter of in onze andere IT-oplossingen? Twijfel dan niet om contact op te nemen met Jeffrey Goossens (jeffrey.goossens@cipalschaubroeck.be) of met uw accountmanager, zodat we samen kunnen bekijken wat Cipal Schaubroeck voor uw veiligheid en efficiëntie kan betekenen.