Administrateur-generaal Barbara Van Den Haute van Digitaal Vlaanderen en minister-president Jan Jambon. ©saskia vanderstichele

Trots, enthousiast en gemotiveerd! Zo voelen we ons vandaag! Want Cipal Schaubroeck werd geselecteerd om samen met Digitaal Vlaanderen de ambitie van de Vlaamse Overheid te realiseren om die Vlaamse Overheid wat digitale transformatie betreft bij de koplopers van Europa te brengen. Met veel ambitie en Vlaamse goesting zijn we er klaar voor!

Boost voor digitale transformatie van Vlaamse overheden

Gisteren lanceerde de Vlaamse Minister-President Jan Jambon het digitale relanceplan. De Vlaamse Regering zet daarmee in op datatechnologie en investeert de komende drie jaren één miljard Euro in digitale transformatie. Dat moet er voor zorgen dat het de ambitie om bij de Europese koplopers te horen kan realiseren.

Cipal Schaubroeck geselecteerd voor applicatiediensten

De partners die werden geselecteerd bij de vernieuwing van de IT-raamcontracten van de Vlaamse Overheid zullen stuk voor stuk een mooie bijdrage kunnen leveren aan deze ambitie om de Vlaamse overheden verder te transformeren. Voor het lot applicatiediensten werd Cipal Schaubroeck geselecteerd via het consortium tussen het Amerikaanse DXC Technology en het Limburgse Cegeka. We zijn erg fier op deze erkenning door de Vlaamse Overheid die via deze keuze het vertrouwen in de jarenlange samenwerking met DXC Technology en Cipal Schaubroeck herbevestigt!

Cipal Schaubroeck als stabiele en betrouwbare partner

Cipal Schaubroeck voert al sinds 1999 werkzaamheden uit op het vlak van belastinginvordering voor de Vlaamse Belastingsdienst en mainframe-toepassingen voor Onderwijs & Vorming via DXC Technology. Zo int de Vlaamse Belastingsdienst alle Vlaamse belastingen – o.a. de erfbelasting, onroerende voorheffing, verkeersbelasting… – met het door Cipal Schaubroeck ontwikkelde platform. Op ontwikkeling en onderhoud van de toepassing voor belastinginvordering werkt een team van maar liefst een 40-tal medewerkers die niet enkel werken op digitaliseren van Vlaamse invorderingsprocessen, maar deze expertise ook tot bij Vlaamse provincies, steden en gemeentes brengen, zodat ook zij er de vruchten van kunnen plukken.

Cipal Schaubroeck als end-2-end integrator die de Vlaamse Overheid en lokale besturen verbindt

Cipal Schaubroeck helpt de Vlaamse Overheid ook om meerwaarde te creëren voor lokale besturen, bijvoorbeeld door de integratie tussen Mijn Burgerprofiel en diverse toepassingen van de Cipal Schaubroeck-groep te realiseren. Zo zorgt Cipal Schaubroeck ervoor dat de Vlaamse Overheid in één klap 80% van de Vlaamse steden en gemeentes kan opstarten met vele integraties met Mijn Burgerprofiel. De Vlaamse burger zal zo eenvoudig via Mijn Burgerprofiel, de digitale voordeur van dienstverlening voor de burger, documenten kunnen ontvangen of de status van lopende dossiers kunnen nakijken. Het traject rond de integraties met Mijn Burgerprofiel vormt slechts één voorbeeld van de talloze bruggen die Cipal Schaubroeck als huisleverancier van vele steden en gemeentes kan slaan tussen de Vlaamse Overheid en lokale besturen. Digitale transformatie en low touch burgergericht werken komen dus binnen handbereik voor de stad of gemeente, én voor de burger!

Samengevat: wij staan paraat om onze mooie samenwerking met de Vlaamse Overheid via DXC Technology verder te zetten. Samen zorgen we er voor dat de Vlaamse Overheid in Europa bij de digitale koplopers landt!

Meer info?

https://www.tijd.be/de-tijd-vooruit/tech/digitaal-relanceplan-moet-vlaanderen-in-europese-top-vijf-krijgen/10308176

https://overheid.vlaanderen.be/informatie-vlaanderen/nieuws/vlaanderen-versnelt-digitalisering-en-kiest-6-ict-partners-voor-komende