Cipal Schaubroeck, huisleverancier van software en diensten bij vele Vlaamse steden en gemeenten, en de innovatieve fintech scale-up Recovr kondigen een verregaande samenwerking aan. Hun doel is om het debiteurenbeheer bij lokale besturen, en overheden in het algemeen, naar een hoger niveau te tillen. Het innovatieve karakter van Recovr op het vlak van debiteurenbeheer wordt daarbij gecombineerd met de robuuste financiële suite van Cipal Schaubroeck. Dit zal overheden helpen om met een minimum aan inspanningen, op gebruiksvriendelijke en geautomatiseerde wijze, hun ontvangsten te innen. Dankzij deze digitale transformatie kunnen overheden volop focussen op wat voor hen écht belangrijk is: de dienstverlening aan de burger.
De kracht van een ecosysteem

Luc Jacobs, Manager Beleid & Financiën bij Cipal Schaubroeck, vertelt: “Bij Cipal Schaubroeck bouwen we samen met onder meer steden en gemeenten aan overheden van de toekomst. We zetten daarbij onze eigen experten in, maar kiezen er ook voor om partnerships aan te gaan, daar waar een andere partij een meerwaarde kan brengen voor de publieke sector. Zo bouwen we een ecosysteem uit van partners die innovatieve oplossingen aanreiken, ook op het domein van financiën.”

“Terwijl we vanuit Cipal Schaubroeck al meer dan 2 op 3 Vlaamse lokale besturen helpen met het opmaken en opvolgen van hun beleid en het inkohieren van hun belastingen, stelden we vast dat er een acute behoefte is aan een zeer eenvoudig systeem voor opvolging van debiteuren, oftewel, een zeer eenvoudig systeem dat er voor zorgt dat de diverse vorderingen vlekkeloos geïnd worden.”
Het rapport van Recovr: best-in-class

Alessandro Drappa, Co-founder bij Recovr, getuigt: “Onze missie is er voor zorgen dat bedrijfsleiders en financiële verantwoordelijken van KMO’s zich geen zorgen hoeven te maken over onbetaalde facturen. We helpen hen om hun cashflow te verbeteren zodat ze zich kunnen concentreren op wat voor hen het belangrijkst is. Kortom: we optimaliseren cash management.”

 

Hij vervolgt: “Ook de publieke sector ziet zich geconfronteerd met die uitdaging natuurlijk, maar onze expertise in die sector is beperkt. Cipal Schaubroeck vormt op basis van de meer dan 40 jaar ervaring die ze op het publieke domein hebben voor Recovr dan ook de ideale partner om onder meer steden en gemeenten te helpen met hun debiteurenbeheer. We zullen daarvoor het chassis van Recovr gebruiken, en de expertise van Cipal Schaubroeck inzetten voor het tunen ervan op de behoeften van de publieke sector.”
Wendbaarheid voor steden en gemeenten

“Het strategische partnership met Recovr, een veelbelovende scale-up in het Fintech-domein,” vult Luc Jacobs aan, “zorgt er voor dat we voor overheden een zeer concrete nood kunnen invullen. Door modulair te werken kunnen we deze innovatie ook op erg korte termijn brengen én ze volledig afstemmen op de behoeften van onze publieke sector. Een onafhankelijke analyse door experts leerde ons dat Recovr in de markt de meest complete en innovatieve oplossing voor debiteurenbeheer biedt. Dát is waarom we partneren. En we zullen zo samen een top-notch en ultra-gebruiksvriendelijke oplossing voor debiteurenbeheer voor de publieke sector brengen. Het systeem zal de typische overheidsprocessen zo veel mogelijk automatiseren. Zo kan de stad of gemeente focussen op wat voor hen het allerbelangrijkst is, nl. de dienstverlening aan de burger.”

Over Recovr

Recovr is een scale-up opgericht in 2018 rond het volgende feit: ieder jaar gaan duizenden bedrijven failliet, niet omdat ze niet succesvol waren, maar omdat ze niet betaald werden voor hun geleverde goederen en diensten.

Recovr is cloud-gebaseerde software die betalingsachterstand vermindert en de inning van facturen vergemakkelijkt en optimaliseert.

Tot nu toe hadden voornamelijk grote bedrijven de mogelijkheden om dergelijke software in te zetten. Recovr richt zich specifiek naar KMO’s die voornamelijk B2B werken en met een team van 5 tot 50 VTE’s. Deze bedrijven hebben vandaag het meest te maken met problemen met cashflow. Recovr positioneert zich dus als partner voor een optimaal cash management en draagt bij tot de strijd tegen de schuldenlast van KMO’s.

Onze missie is er voor zorgen dat bedrijfsleiders en financiële verantwoordelijken van KMO’s zich geen zorgen hoeven te maken over onbetaalde facturen en hun cashflow te verbeteren zodat ze zich kunnen concentreren op wat voor hen het belangrijkst is

Over Cipal Schaubroeck

Cipal Schaubroeck wil – via duurzame co-creatie met klanten – innoveren om de digitale transformatie van overheden op een hoger niveau te tillen. Daarbij staat de mens centraal. Zowel de burger, de ambtenaar als onze medewerkers moeten daar beter van worden. De burger door een klantvriendelijke en efficiënte overheid, de ambtenaar dankzij gebruiksvriendelijke en betrouwbare toepassingen en onze medewerkers door hen de kans te geven om hun talenten te ontplooien. Cipal Schaubroeck streeft er op elk moment naar om oplossingen te bieden die de levenskwaliteit van de burger verbeteren en het werk van de ambtenaar vereenvoudigen. Vanuit een visie van co-creatie realiseert Cipal Schaubroeck, samen met diverse overheden, op een duurzame wijze digitale transformatie.

Samen met meer dan 600 gedreven en competente medewerkers bouwt de Cipal Schaubroeck-groep aan de overheden van de toekomst. Cipal Schaubroeck bouwt voortdurend de expertise verder op in de beleidsdomeinen waarvoor het een structurele partner voor lokale besturen vormt. Daarnaast kiest Cipal Schaubroeck er voor om de krachten te bundelen, om zo nóg meer te investeren in innovatie. Gedurende de voorbije jaren werd er dan ook een ecosysteem rondom Cipal Schaubroeck gevormd, dat er voor zorgt dat lokale besturen eenvoudig mee kunnen genieten van innovatie die dochterbedrijven en partners brengen.
Rcover

Alessandro Drappa
CEO & co-founder
0497 44 64 38
alessandro@recovr.eu
www.recovr.eu

 

Cipalschaubroeck

Isabel Van den Eynde
Manager Customer Relations

0498 43 14 03
isabel.vandeneynde@cipalschaubroeck.be
www.cipalschaubroeck.be