Provincie Antwerpen kiest voor nieuwe loonmotor

De Provincie Antwerpen ging begin dit jaar aan de slag met de nieuwe loonmotor van Cipal Schaubroeck. Vooral de gebruiksvriendelijkheid en het controlesysteem om de foutenmarge te minimaliseren, blijken een schot in de roos te zijn.

Gebruiksvriendelijkheid troef

“Bij de Provincie Antwerpen werken we al een hele tijd met de loonmotor van Cipal Schaubroeck”, vertelt Maarten Schaerlaekens, projectleider van het departement personeel bij de Provincie Antwerpen. “Toen de mensen van Cipal Schaubroeck ons vertelden dat er een geüpdatete versie kwam van de loonmotor, zijn we mee ingestapt. Daarom besloten we vorig jaar om met de nieuwe versie te gaan werken.”

“Daar hebben we helemaal geen spijt van, integendeel. Vooral de gebruiksvriendelijkheid is een troef. De interface voelt heel natuurlijk aan en je vindt er meteen je weg. Bovendien is de interface moderner dan de vorige versie, wat het natuurlijk ook aangenamer werken maakt.”

Controlesysteem minimaliseert foutenmarge

“Een ander voordeel van de loonmotor is het ingebouwde controlesysteem. Wij voeren eerst alle  gegevens in, waarop de software de lonen berekent. Vooraleer de lonen worden uitbetaald, kunnen we valideren of alles klopt. Die controle zorgt ervoor dat fouten snel ontdekt worden. Bovendien zijn we niet langer gebonden aan ons kantoor. De software draait namelijk in de cloud, waardoor we er op eender welk moment en op eender welke plaats mee kunnen werken. We kunnen ook iedereen aparte toegangsrechten geven.”

Alle eisen voldaan

“We kunnen gerust zeggen dat de loonmotor zijn werk doet. De software doet alles wat je van een loonmotor verwacht”, besluit Maarten Schaerlaekens.

Koen Van Herck, business development manager bij Cipal Schaubroeck, voegt toe dat ondertussen reeds 100 lokale besturen met de nieuwe loonmotor aan de slag zijn. “Een leuk weetje is dat het provinciebestuur van Antwerpen maandelijks 1.877 lonen berekent en uitbetaalt met de nieuwe loonmotor”.

Contact: koen.vanherck@cipalschaubroeck.be