Met de slogan ‘vandaag maak jij het klimaat van morgen’ zet actiegroep Kempen2030 zich in voor een klimaatvriendelijke regio. Het doel: 40 procent minder CO2 uitstoot tegen 2030. In dat kader gaven 14 Kempense gemeenten het startschot voor Bike2School. Met de campagne stimuleren ze lagereschoolkinderen om met de fiets naar school te komen. De hoeksteen van de actie? De slimme oplossing Buck-e die werd ontwikkeld door Fairville, waarin Belfius, Nuhma en Cipal Schaubroeck samen investeren. Wie op een duurzame manier naar school komt, krijgt digitale centen om – in het geval van Bike2School – uit te geven bij verschillende handelaars.

IOK coördineert het project. De gemeenten Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo nemen deel. Voor dit project ontvangen de projectpartners verschillende subsidies.

Tijdens de lancering van de campagne lichtten Johan Leysen van IOK, Kathleen Helsen, gedeputeerde van Onderwijs bij de Provincie Antwerpen, burgemeester Ward Kennes van Kasterlee en burgemeester Nele Geudens van Meerhout samen het initiatief toe in de reportage van RTV.