Hoe houdt u rekening met de menselijke factor in een veranderingstraject?

Wist u dat 70 procent van de fusies mislukt? En wist u dat dit in één derde tot de helft van de gevallen te wijten is aan personeelsproblemen? Daar willen we iets aan doen!  Daarom organiseren we een gloednieuwe reeks workshops. Daarin willen we u leren hoe u rekening houdt met de menselijke factor in een veranderingstraject.

Miscommunicatie en frustratie vermijden

De laatste tijd verandert er heel wat in de lokale sector. Denk maar aan de inkanteling van ocmw’s en gemeentes, de intergemeentelijke samenwerkingen, de oprichting van zorgbedrijven of de fusies tussen gemeentes. Daarbij besteedt u ongetwijfeld heel wat aandacht aan het organisatorische luik van die veranderingen, maar houdt u ook rekening met de menselijke factor?

Dat is belangrijk, want het is niet altijd eenvoudig voor medewerkers om met grote veranderingen om te gaan. Het gevolg? Heel wat miscommunicatie en frustratie. Zonde toch? Om dat te vermijden, organiseren wij deze reeks workshops.

Eerste reacties zijn positief

Eind vorig jaar organiseerden we de opleiding persoonlijke effectiviteit bij het ocmw van Temse voor het eerst. Taïssa, vormingscoördinator in Temse vertelt: “Voor ons was deze training echt een meerwaarde. Het was de eerste keer dat het ocmw en het gemeentebestuur samen iets deden. Het bracht ons als groep dichter bij elkaar. Onze lesgever was open en energiek en de training zat goed in elkaar. Ik zou het anderen zeker aanraden”, aldus Taïssa.

Interactief en gericht op de lokale sector

“Wat we absoluut niet doen, is een monoloog opvoeren”, vertelt Hanne Vandoninck, één van de trainers van Cipal Schaubroeck. “We willen op een interactieve manier de dialoog aangaan met wie de opleiding volgt. Geen theoretische wollige praat, wel concrete tips en tricks die meteen in de praktijk gebruikt kunnen worden. Het grote voordeel van deze workshops is dat we ons voornamelijk richten op de openbare sector en daar spelen we dan ook concreet op in.”

In-house of bij ons

Benieuwd naar onze opleidingen? Neem dan even een kijkje op onze kalender. U kunt ervoor kiezen om de training bij u te laten doorgaan of u kunt zich persoonlijk inschrijven op onze open opleidingen.

Contact: training@cipalschaubroeck.be