De gemeente Puurs is succesvol overgestapt naar onze financiële software die de beleids- en beheerscyclus (BBC) ondersteunt. Die beslissing kwam er al in 2016 omwille van de operationele integratie van gemeente en OCMW.  Met het oog op de fusie met de gemeente Sint-Amands en de inkanteling van het OCMW-bestuur in de gemeente, beiden voorzien voor 2019, wordt het belang van deze beslissing des te groter. Door met dezelfde software te werken, kiest de fusiegemeente Puurs-Sint-Amands voor een nog efficiënter strategisch en financieel beleid.

Integratie en fusie trekken gemeente Puurs over de streep

“Beide OCMW’s en de gemeente Sint-Amands werken al een tijdje met de software van Cipal Schaubroeck,” vertelt Marleen Callaert, financieel beheerder van het lokale bestuur in Puurs. “Alleen ons gemeentebestuur werkte nog met andere software. Eind 2015 schreven we in Puurs een overheidsopdracht uit, waarop twee bedrijven ons contacteerden. Eén daarvan was Cipal Schaubroeck. Toen ze ons een demo gaven, waren we vrij snel overtuigd. Nu we in 2019 fuseren met Sint-Amands en de besturen samensmelten, wordt het al snel duidelijk hoe efficiënt het is om met dezelfde software te werken. ”

Vlotte overstap

“In januari 2017 begon Cipal Schaubroeck met het overzetten van gegevens van de oude naar de nieuwe software. Alle gegevens vanaf 2013 zitten nu in de nieuwe software. In mei 2017 namen we afscheid van onze oude software”, aldus Marleen Callaert. “Ondanks een aantal kinderziektes hebben we die overstap vlot verteerd. Dankzij verschillende opleidingen waren we goed voorbereid. Bovendien kunnen we altijd rekenen op de medewerkers van Cipal Schaubroeck als we vragen hebben.”

Strategisch en financieel beleid pak eenvoudiger

“Met de financiële software van Cipal Schaubroeck is ons beleid een pak eenvoudiger geworden. Zowel voor facturatie, beleid en budgettering, boekhouding als voor kassabeheer doen we een beroep op deze software. Al onze medewerkers beschikken nu over dezelfde informatie, terwijl dat niet altijd het geval was toen het OCMW en de gemeente nog met twee verschillende software-systemen werkten. Nu hebben we een veel beter overzicht.”

Gebruiksvriendelijk en uitstekende rapportage

“Voor ons zijn de grootste voordelen de gebruiksvriendelijkheid en de uitgebreide rapportagemogelijkheden. Waar we vroeger rapporten moesten opvragen bij onze softwareleverancier, kunnen we nu gewoon zelf, wanneer we dat willen, de rapporten aanmaken. Ook het opzoeken van informatie gaat zeer snel. Daardoor besparen we heel wat tijd en kunnen we veel korter op de bal spelen”, besluit een tevreden Marleen Callaert.

Bent u zelf benieuwd naar onze financiële software? Wij geven u graag wat meer uitleg. Neem contact op met ons via luc.jacobs@cipalschaubroeck.be