Met het oog op de Beleids- en Beheerscyclus 2020, kortweg BBC 2020, en door de inkanteling van het OCMW besloten ze in Maldegem om zowel in de gemeente als in het OCMW te werken met de financiële software van Cipal Schaubroeck. Door met dezelfde software te werken, kiest de Oost-Vlaamse gemeente voor een efficiënter strategisch en financieel beleid.

Inkanteling OCMW brengt bal aan het rollen

“Sinds 2015 werken we in de gemeente met de financiële software van Cipal Schaubroeck”, vertelt Isabelle Dombret, Financieel Directeur in Maldegem. “Vorig jaar was er dan de inkanteling van het OCMW. Het leek ons dan ook een pak efficiënter om zowel in het OCMW als in de gemeente met dezelfde software te werken.”

“Een extra duwtje in de rug was BBC 2020. Het zorgt ervoor dat er volgend jaar gezamenlijke beleidsrapporten komen in het OCMW en de gemeente. Ook de beleidsdoelstellingen vloeien steeds meer in elkaar over. Als we dan in twee verschillende softwarepakketten moeten werken, maken we het onszelf onnodig moeilijk.”

Migratie verliep vlot

“In februari 2018 zaten we voor het eerst samen met de mensen van Cipal Schaubroeck om de overstap van het OCMW naar de nieuwe software te bespreken. We waren al snel overtuigd. In juni keurde de OCMW-raad ons voorstel goed. Intussen maakten we met Cipal Schaubroeck een stappenplan op om alles vlot te laten verlopen. Halfweg oktober gingen we dan live.”

“Uiteindelijk verliep alles zonder problemen. Wij zijn erg tevreden over de begeleiding die we kregen bij de overstap. De mensen van de helpdesk waren altijd bereikbaar en deden alles wat ze konden om ons meteen te helpen. We waren zo tevreden dat we hen een doos pralines hebben cadeau gedaan.”

Enorm gebruiksvriendelijk

“Een van de grootste voordelen van de software is de gebruiksvriendelijkheid. Alles wordt heel visueel voorgesteld en tegelijk krijgen we met een druk op de knop alle details te zien die we nodig hebben. Daarnaast verloopt alles nu digitaal van de bestelaanvraag tot de betaling. Papieren documenten vind je hier niet meer. Wat ook erg goed is aan de software zijn de uitgebreide rapportagemogelijkheden”, besluit een bijzonder tevreden Isabelle Dombret.

Meer informatie over de toepassing: luc.jacobs@cipalschaubroeck.be