Sinds 1 januari 2018 moeten particulieren en architecten hun omgevingsvergunning aanvragen via het Omgevingsloket. Dat kan zowel op papier als digitaal. De gemeente Duffel deed een beroep op een consultant van Cipal Schaubroeck om het intekenen van verkavelingsdossiers tot een goed einde te brengen.

Inhaalbeweging maken

“Om omgevingsvergunningen toe te kennen, werken wij met de software van Cipal Schaubroeck”, steekt Tim Calluy, Afdelingshoofd Ruimtelijke Omgeving in Duffel, van wal. “Op een bepaald moment hadden wij op onze dienst onvoldoende capaciteit om de verkavelingsdossiers af te handelen. Daarom belden we Cipal Schaubroeck, met de vraag of iemand van hen ons tijdelijk kon bijstaan. Martijn Geysmans werd uiteindelijk onze nieuwe consultant ad interim.”

Consultant met knowhow

“Voor ons was het essentieel dat we hulp kregen van iemand die de software al door en door kende. We hadden niet de tijd om iemand op te leiden en er was al helemaal geen ruimte voor fouten. De perceelinformatie van elke verkaveling moest meteen kloppen om problemen achteraf te vermijden. Alleen zo konden we onze achterstand wegwerken.”

Voor herhaling vatbaar

“Martijn is bij ons begonnen in het najaar van 2018 en werkte hier 1 dag per week tot in de zomer van 2019. We zijn erg tevreden over hoe hij ons heeft geholpen. We hadden de verkavelingsdossiers voor hem klaargelegd en meer was er voor hem niet nodig om aan de slag te kunnen. Doordat Martijn meteen autonoom aan de slag kon, hebben wij heel wat tijd bespaard. Een ander voordeel was dat hij de software dusdanig goed kende dat hij ons tips & tricks kon geven om efficiënter te werken. Als we in de toekomst opnieuw een inhaalbeweging moeten maken, zullen we niet twijfelen om zijn hulp in te roepen.”

Indien u zelf even onderbemand bent en op zoek bent naar een consultant met ervaring die meteen inzetbaar is, aarzel dan niet om Cipal Schaubroeck te contacteren via geert.huysmans@cipalschaubroeck.be of via uw relatiebeheerder. Een consultant kan u tevens helpen om uw processen te optimaliseren.