Door een samenloop van omstandigheden was de dienst Burgerzaken in Dessel onderbemand. Van de vier vaste medewerkers zocht er eentje andere oorden op en werd er iemand langdurig ziek. Wat nu gedaan? Na overleg contacteerden ze Cipal Schaubroeck met de vraag of een consultant hen uit de nood kon helpen. Amper twee weken later hadden ze er een ervaren werkkracht ad interim bij.

Dienstverlening niet langer gegarandeerd

“Op de dienst Burgerzaken heeft iedereen van ons zijn eigen specifieke taken”, vertelt Nele Geusens, Afdelingshoofd Burger & Organisatie in de Antwerpse gemeente Dessel. “Toen er eind juni twee van onze vier werknemers niet langer inzetbaar waren, moesten we snel een oplossing vinden. We konden wel vrij snel een nieuwe collega aantrekken, maar die had nog geen ervaring en moest nog een opleiding krijgen. Dat was dus niet voldoende. We hadden dan ook dringend iemand nodig die meteen inzetbaar was om onze dienstverlening te garanderen.”

Cipal Schaubroeck snelt te hulp

“Toen we Cipal Schaubroeck belden met de vraag of ze ons konden helpen, kregen we vrijwel meteen een offerte toegestuurd met het aanbod om één van hun consultants tijdelijk bij ons tewerk te stellen. Vervolgens moesten we dit intern laten goedkeuren op de collegevergadering. Dat heeft voor een klein beetje vertraging gezorgd, anders had het nog sneller kunnen gaan. Twee weken later kon de consultant dan uiteindelijk aan de slag gaan.”

Een schot in de roos  

“We zijn erg tevreden over de hulp Sofie Van den Broeck, onze consultant ad interim. Ze heeft enorm veel expertise en kon direct meedraaien in ons team. Aangezien ze de softwareapplicaties die wij gebruiken op de dienst Burgerzaken perfect beheerst, hoefden we geen opleiding te voorzien. Bovendien is ze echt multi-inzetbaar. Zo helpt ze ons niet alleen aan het loket, ze denkt ook na over hoe we onze dienstverlening kunnen optimaliseren. Ze heeft bijvoorbeeld de procedure voor het aanvragen van een rijbewijs gedigitaliseerd”, besluit Nele enthousiast.

Indien u zelf even onderbemand bent en op zoek bent naar een consultant met ervaring die meteen inzetbaar is, aarzel dan niet om Cipal Schaubroeck te contacteren via geert.huysmans@cipalschaubroeck.be of via uw relatiebeheerder. Een consultant kan u tevens helpen om uw processen te optimaliseren.