De komst van de nieuwe Databank van Akten van de Burgerlijke Stand (DABS) op 31 maart bracht heel wat vragen met zich mee. Hét sein voor Kapelle-op-den-Bos en Hasselt om de hulp van Cipal Schaubroeck in te roepen en een expert uit te nodigen op hun regionale vergadering. Sofie Van den Broeck, consultant in het team “Burger & Omgeving” met 8 jaren ervaring, stond hen met plezier bij.

Vragen van 30 lokale besturen beantwoord

Zowel Kapelle-op-den-Bos als Hasselt komen op regelmatige basis samen met de omliggende gemeentebesturen om bepaalde onderwerpen te bespreken en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Een van de hot topics op hun laatste regionale vergadering was DABS. Zowel algemene vragen over de wetgeving als technische vragen in verband met de CSdabs-software kwamen aan bod. Zo beantwoordde Cipal Schaubroeck de vragen van 30 verschillende lokale besturen tijdens deze regionale visiegroepen.

Aanwezigheid van Cipal Schaubroeck erg gewaardeerd

“Voor ons was het echt een meerwaarde dat de mensen van Cipal Schaubroeck aanwezig waren”, vertelt Kelly Wyns, diensthoofd Burgerzaken in Kapelle-op-den-Bos. “We staan in nauw contact met omliggende gemeentes en we voelden dat iedereen met gelijkaardige vragen zat over DABS. Tijdens onze regionale vergadering konden we die vragen bundelen en kregen we erg concrete antwoorden van Cipal Schaubroeck. We zijn dan ook erg blij dat zij op onze uitnodiging zijn ingegaan en hiernaartoe zijn gekomen.”

Ook Ann Claes, afdelingshoofd Burgerzaken in Hasselt was blij met de inbreng van Cipal Schaubroeck: “De regionale vergadering was voor ons het moment bij uitstek om eens al onze vragen te kunnen stellen over DABS. De mensen van Cipal Schaubroeck gaven een deskundig antwoord op onze vragen en zochten actief mee naar oplossingen voor de problemen waarmee we geconfronteerd werden. Hun aanwezigheid was dan ook een erg groot pluspunt.”

Wenst u ook een beroep te doen op de ruime ervaring van één van onze consultants? Neem contact op met uw relatiebeheerder of met geert.huysmans@cipalschaubroeck.be