Sinds kort zorgt Kinrooi niet meer zelf voor z’n servers waarop de belangrijkste toepassingen van de gemeentediensten, het sociaal huis, het woonzorgcentrum en de bibliotheek draaien. Alles is verhuisd naar het ciPort overheidsdatacenter. Rudy Janssen, ICT-coördinator van Kinrooi vertelt: “Daar zorgt men centraal voor het onderhoud en beheer, de back-ups, bedrijfszekerheid én beveiliging tegen cybercriminaliteit. De migratie naar het ciPort datacenter is heel vlot verlopen en de begeleiding van Cipal Schaubroeck was zeer goed.”

Voor Kinrooi was dit een logische keuze om verschillende redenen. “Ten eerste,” getuigt Rudy Janssen, “is Kinrooi niet zo’n groot bestuur en is het financieel een uitdaging om zelf een goed beveiligd serverpark op te zetten. De vm’s in het ciPort datacenter maken gebruik van een high availability setup. En Kinrooi heeft natuurlijk ook maar een beperkte IT-afdeling. Het beheren en onderhouden van een lokale serverinfrastructuur vereist veel mankracht en expertise. De managed services die Cipal Schaubroeck aanbiedt, nemen heel wat zorgen weg. En daardoor heeft onze IT-afdeling meer tijd om zich te focussen op projectwerking en eindgebruikers.” Een bijkomend voordeel voor Kinrooi is dat het heel wat flexibiliteit naar de toekomst inbouwt door onder andere de quasi onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden van server resources in het datacenter.

Op financieel vlak blijft de kost volgens Rudy Janssen ongeveer vergelijkbaar. “Maar toch zijn er een paar grote verschillen met de huidige situatie”, geeft hij aan. “Ten eerste zal de energierekening van Kinrooi aanzienlijk dalen. Daarnaast krijgen we op het vlak van bedrijfscontinuïteit en beveiliging een veel betere oplossing dan voorheen het geval was. Tot slot bespaart dit Kinrooi een jarenlange investering en werken we volgens het pay-as-you-use model. Alleen het echte verbruik telt, waardoor efficiënter omgaan met de IT-infrastructuur beloond wordt.”.