Aangifte overlijden vanaf nu volledig digitaal en sterk vereenvoudigd via CLARUS

Datum: 24/06/2021
Tijd: 14:00 - 15:30


Pontes, Cipal Schaubroeck en Remmicom lanceerden CLARUS, een innovatief digitaal platform voor gemeenten en uitvaartondernemers om de aangifte van een overlijden online te verwerken. De intercommunale voor crematoriumbeheer en de softwareleveranciers voor Vlaamse gemeenten doen voor de ontwikkeling van dit platform een beroep op de expertise van Starfisk. Zo kan de aangifte in de toekomst digitaal, efficiënt en vlot verlopen. Een enorme tijdsbesparing, niet enkel voor uitvaartondernemers, maar ook voor steden en gemeenten en andere betrokken partijen. Stad Lier bijt de spits af en gaat er als eerste mee aan de slag!

Voortaan zal de uitvaartondernemer via dit platform een overlijden kunnen aangeven en een toelating tot crematie aanvragen. Alle gegevens zullen rechtstreeks worden overgedragen naar de voor u vertrouwde systemen. Na de vervulling van alle formaliteiten zal het attest van overlijden en de toelating tot begraving of crematie rechtstreeks naar de uitvaartondernemer en het crematorium kunnen worden verzonden.

Alle aanvragen en ontvangen documenten worden overzichtelijk bewaard in één dashboard zodat het voor zowel de gemeente als de begrafenisondernemer duidelijk is wat de status is van elke aangifte.

In de nabije toekomst plannen wij nog bijkomende functionaliteiten die het gebruik van CLARUS voor nog meer betrokken actoren interessant kan maken. Denk hierbij aan geneesheren, de federale overheid voor statistieken, aan financiële instellingen en notarissen. CLARUS wordt met andere woorden dé plaats voor alle overlijdensaangiften.

CLARUS is enerzijds gerelateerd aan het werkwoord “declareren” of aangeven. Anderzijds betekent het ook “helder”. Geen betere naam te bedenken dus voor dit gloednieuwe platform dat toelaat om zeer eenvoudig en digitaal een aangifte van overlijden af te handelen.

Schrijf meteen in voor het webinar op 24 juni 2021 om 14.00u, zodat u zelf CLARUS, en vooral de koppeling met uw toepassing Burgerlijke Stand kunt leren kennen!

  • Webinar CLARUS-BST.net
  • Webinar CLARUS-CSdabs

De link om online te volgen ontvangt u enkele dagen vooraf.

 

Inlichtingen

Kan u er niet bij zijn maar heeft u wel interesse? Laat het alvast even weten via geert.huysmans@cipalschaubroeck.be

Inschrijven

Soort ticket Plaatsen
Aangifte overlijden vanaf nu volledig digitaal en sterk vereenvoudigd via CLARUS
Deelnemer 1