Vacatures

Applicatieconsulent invorderingsystemen CStax/CScollect

ref: G20170629-1

Functieomschrijving

Onze diepgaande kennis van de overheidssector gekoppeld aan krachtige en efficiënte HR- en IT-diensten maakt het verschil voor onze klanten. Wij zijn een kenniscentrum, maar evenzeer een gids voor onze klanten. In de niches van financiën, invorderingsystemen, zorg & welzijn, burgerzaken, grondgebiedzaken en leefomgeving, bestuur en communicatie en overheidsopdrachten adviseren en assisteren wij onze klanten.

In het kader van deze activiteiten zoeken wij over onze vestigingen heen (Geel of Nazareth) een Applicatieconsulent invorderingsystemen CStax/CScollect.

De plaats van tewerkstelling is ofwel onze site te Nazareth of te Geel. De functie gaat over producten over de verschillende sites. Cipal Schaubroeck verwacht hiertoe flexibiliteit van de kandidaat maar biedt ook moderne communicatiemiddelen.

In de rol van Applicatieconsulent CStax/CScollect maak je deel uit van elk aspect van het Solution Implementation project, gaande van de analyse van de businessnoden van de klant tot het configureren van de CStax- of CScollect-applicatie, zodat deze het best bij de vereisten van de klant aansluit.

Je communiceert en werkt samen met belanghebbenden op elk niveau van het bedrijf. Hierdoor kan een uitgebreide vereistenset opgemaakt worden in overeenstemming met de businessobjectieven en worden de bestaande bedrijfsprocessen optimaal begrepen.

Je bent vertrouwd met, of bereid om de nodige kennis op te doen over, belastingprocessen en een centraal debiteurensysteem en dit de combineren met je projectmanagementskills om zodoende tot een succesvolle implementatie van onze applicaties te komen. Je begrijpt de belangrijkste activiteiten van de klant, zijn werkdomein en zijn interne projecten.

Je deelt je implementatiekennis van CStax/CScollect met de analisten van Cipal Schaubroeck om tot een continue verbetering van onze applicaties te komen.

Reageren?

Indien je jezelf in deze vacature herkent of meer informatie wenst kan je contact opnemen met Roseline Leuckx, Sourcing Consultant per mail: roseline.leuckx@cipalschaubroeck.be

De uitdagingen

Je bent verantwoordelijk voor de volgende activiteiten:

 • het opmaken van de bedrijfsnoden die aantonen welke acties vereist zijn en welk resultaat verwacht kan worden.
 • de configuratie en het aanpassen van de CStax/CScollect-applicatie, zodat deze past binnen het kader van de verwachtingen van de klant.
 • indien er wijzigingen of aanpassingen vereist zijn, zowel wat de processen als de CStax/CScollect-applicatie betreft, zal de Applicatieconsulent meewerken aan het beslissingsproces en de ontwikkeling van een functioneel ontwerp document dat het ontwikkelingsproces zal sturen.
 • je coördineert de verschillende taken over de verschillende disciplines binnen CIPAL Schaubroeck (installatie, configuratie,…) heen, nodig voor de implementatie van CStax/CScollect en de randtoepassingen (bv. derdenbeheer, boekhouding,..).
 • Je bent verantwoordelijk voor de acceptatietesten en voor de training van de medewerkers bij de klant, zodat deze de CStax/CScollect applicaties succesvol kan gebruiken en onderhouden.
 • Je hebt ervaring met de werking van de lokale overheden en inzicht in de uitdagingen en risico’s van verticale applicaties.

De ideale kandidaat

Hard skills

Je hebt consultingervaring m.b.t. bedrijfsapplicaties, voornamelijk op het gebied van business modeling en software-implementatie.

Je kan aantonen dat  je :

 • bedrijfsproblemen kan analyseren en begrijpen
 • data en processen kan interpreteren
 • workshops en trainingssessies kan leiden
 • gebruikerstesten kan plannen en uitvoeren

Soft skills

 • Je vertoont een hoge mate van inzicht en analytische vaardigheden
 • Je bent een teamplayer en bereid om je aan te passen aan de prioriteiten en de objectieven van het team
 • Je kan goed onderhandelen en anderen beïnvloeden om tot een consensus te komen
 • Je bezit duidelijke Time Management en multitasking vaardigheden
 • Je staat sterk op het vlak van organisatorische veranderingen
 • Je kan duidelijk en efficiënt communiceren

Herken jij jezelf hierin?

Aanbod

Cipal Schaubroeck biedt je een uitdagende werkomgeving waarin je opleiding krijgt en ervaring opdoet met diverse overheidsmateries en ontwikkeltechnieken. Cipal Schaubroeck biedt je een competitief loon, aangevuld met een pakket extralegale voordelen.