Lokale besturen beschikken over heel wat data. De verschillende databronnen samenbrengen op één en dezelfde plek en ze vervolgens op macroniveau analyseren, is een ander paar mouwen. Stad Geel is daar sinds eind vorig jaar wel toe in staat. Dankzij CSanalytics beschikken zij over kant-en-klare én gepersonaliseerde dashboards die hen op een visuele manier inzicht geven in hun budgetten, doelstellingen, actieplannen en nog veel meer. We laten Anne Depoorter, Financieel Directeur van Stad Geel, aan het woord.

Gedaan met knutselen in Excel

“Voor we met CSanalytics werkten, konden we alleen een heel beperkt aantal wettelijk voorgeschreven standaardrapporten onttrekken uit onze financiële software”, aldus Anne Depoorter. “Wou je een extra rapport maken, dan moest je de nodige data zelf op verschillende plaatsen gaan zoeken, exporteren, samenbrengen in Excel en er vervolgens wat mee knutselen om er een visueel rapport van te maken. Eens je klaar was, dan moest je eigenlijk al opnieuw beginnen, want de data waren intussen verouderd. Een frustrerende en tijdrovende bezigheid. Gelukkig bracht CSanalytics redding.”

Eenvoudig, gebruiksvriendelijk en tijdbesparend

“Nu we met CSanalytics werken is alles een pak eenvoudiger. Alle operationele data die te maken hebben met BBC 2020 worden in één datawarehouse samengebracht en automatisch in kant-en-klare interactieve dashboards gegoten. Zo hebben we op eender welk moment zicht op onze budgetten, onze totale ontvangsten, uitgaven, bestellingen, de voortgang van ons meerjarenplan, enzovoort. Naast de kant-en-klare dashboards kunnen we ook makkelijk zelf nieuwe dashboards maken. Zo heb ik onlangs nog een nieuw dashboard gemaakt over ons debiteurenbeheer.”

“Het grootste voordeel voor mij persoonlijk is de tijdswinst. We moeten vaak erg strakke deadlines naleven en dus moeten we ook snel kunnen schakelen en rapporteren. CSanalytics is zo eenvoudig in gebruik dat je erg snel de juiste informatie kunt aanleveren. Met één klik op de knop deel je een dashboard of rapport dat bovendien de actuele data toont. Zo heb je nooit last van verouderde data. Bovendien kan je altijd doorklikken, zodat je ook de achterliggende en meer gedetailleerde data kunt raadplegen indien gewenst.”

Reacties erg positief

“Na slechts één dag opleiding konden we zelf met CSanalytics aan de slag. De eerste reacties zijn erg positief. Intussen zijn er een tiental mensen bij ons die zelf met CSanalytics werken en rapporten kunnen raadplegen. Binnenkort komen er daar nog een twintigtal bij, onder wie ook de schepenen. De mogelijkheden van de software zijn echt oneindig. Momenteel is de software beschikbaar voor BBC, maar we kijken ernaar uit om dit ook op andere domeinen te kunnen toepassen zoals Zorg&Welzijn en HR”, besluit Anne Depoorter enthousiast.

Heeft u zelf interesse in CSanalytics? Stuur dan een mailtje naar werner.engelen@cipalschaubroeck.be.

 Of download hier onze folder