CSsmartfin – 14 juni 2018 – Grobbendonk

Datum: 14/06/2018
Tijd: 09:00

Locatie
Grobbendonk, Aldhem Hotel
Jagersdreef 1
2280 Grobbendonk


Een geïntegreerd financieel management systeem is onmisbaar voor een sterk financieel beleid, met meer inzichten, duidelijk informatie, eenvoud in werking en een betere dienstverlening voor burger en bedrijf. Maak kennis met CS SmartFin.

Deze sessie is geschikt voor zowel Mercurius als Foxtrot-gebruikers.

Dit is een dag die u zeker niet mag missen!   Schrijf daarom nu in!

Programma

Onthaal met koffie vanaf 9u00

Voormiddagprogramma 9:30u – 12:15u

1. Slimme dienstverlening als hefboom voor een sterker beleid. Kristof Alexander (10 min)

Een slimme digitale dienstverlening uitbouwen in alle bestuurlijke domeinen moet alvast bijdragen aan het welzijn van de burger en samenleving en tevens onze werking vereenvoudigen. Door een verregaande integratie en digitalisatie over de domeinen heen, krijgen zowel het beleid, de administratie, als de burger betere en duidelijkere informatie en kan de dienstverlening sterk worden verbeterd.

2. Slimme financiële dienstverlening als hefboom voor een sterker beleid? (15 min)

Het nieuwe Cipal Schaubroeck SmartFin concept ondersteunt u door een sterke integratie en meer inzicht in uw data. Ronny Gabriëls

 • Voordelen van een geïntegreerd financieel management systeem?
 • Wat brengt ons een centraal debiteurenbeheer en -portaal?
 • Instrumenten voor een diepgaand inzicht op financiële data, zoals thesaurie, budgetten en vorderingen

3. SmartFin in de praktijk gebracht (45 min)

Ronny Gabriëls en Kristof Alexander brengen enkele cases waarbij de integratie van financiële en andere BackOffice processen, samen met nieuwe digitale instrumenten zal leiden tot betere inzichten, meer gebruiksgemak en betere dienstverlening.

4. Naar één centraal debiteurenbeheer voor een betere opvolging en beheer van uw ontvangsten. Ellen Broekmans (30 min)

We gaan in deze sessie kort in op de voordelen van een centraal debiteurenbeheer voor uw bestuur. Het debiteurenportaal biedt een klantvriendelijke toegang voor burger en bedrijf. U kan tevens inschrijven op de namiddagsessie indien u meer wil weten over dit nieuwe invorderingsplatform CS Collect genaamd.

5. Maak uw leven een stuk eenvoudiger met SmartFin inzichten (45 min)

Onze medewerkers tonen u verschillende aspecten aangaande het inzichtelijk maken van informatie, gaande van kant-en-klare rapporten tot het zelf samen stellen van dashboards, zonder daarvoor een specialist in huis te moeten halen. Wij tonen u volgende modules aan de hand van voorbeelden:

 • Vlofin rapportering, Jorn Nuttynck
 • Financieel management dashboards, Jorn Nuttynck
 • Nieuwe slimme BI tools bieden de mogelijkheid om makkelijk zelf dashboards en analyses te maken en zo nieuwe inzichten te creëren. Iets voor U? Werner Engelen

Lunch 12:15u – 13:30u

Namiddagsessie 13:30u – 15:45u

Toelichting over het centraal invorderingsplatform CScollect

15:45u Netwerkdrink

Doelgroep

 • Financieel directeurs/financieel beheerders, secretarissen, bijzondere rekenplichtigen en diensthoofden financiën van openbare besturen.

Locatie

 • 14 juni 2018, Aldhem hotel, Jagersdreef 1, Grobbendonk

Inschrijven

 • U kan inschrijven voor enkel de voormiddagsessie, enkel de namiddagsessie of de ganse dag. Gelieve deze keuze kenbaar te maken op het inschrijfformulier.
 • Inschrijven kan door middel van het invullen van onderstaand inschrijfformulier.
 • De deelname aan deze infosessie is gratis.
 • In geval van annulering of afwezigheid zonder voorafgaande verwittiging, wordt een annuleringskost van € 75,- aangerekend. Dit bedrag wordt integraal gestort aan een project van de “Warmste Week”.
 • Bent u verhinderd op 14 juni 2018 of is de sessie van uw keuze volzet?  Dan kan u hier inschrijven voor een gelijkaardige sessie op 12 juni 2018 in Nazareth.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.