BBC 2020 en digitale verwerking van inkomende facturen – 17-10-2017

Datum: 17/10/2017
Tijd: 09:00 - 16:00

Locatie
Auditorium Centrum Duurzaam Bouwen, Limburg
Schachtplein
Heusden-Zolder


Hierbij nodigen wij u persoonlijk uit voor een informatiesessie omtrent de BBC 2020 regelgeving, gebracht door de Vlaamse overheid. Tevens bieden wij u een ontdekkingstocht doorheen de mogelijkheden voor digitale verwerking van inkomende facturen. Zoals u wellicht weet worden de bedrijven verplicht om vanaf november 2018 digitale facturen te versturen naar de lokale overheden.

Cipal Schaubroeck heeft dan ook een gepaste oplossing uitgewerkt in zijn BBC suites (Foxtrot en Mercurius) om deze op een vlotte manier te verwerken en te bewaren in een legaal archief. Verruim daarom uw kennis over de nieuwe BBC 2020 regelgeving en hoe deze wordt toegepast in uw financiële applicatie. Ontdek de fantastische mogelijkheden van E-invoicing.

Dit is een dag die u zeker niet mag missen!   Schrijf daarom nu in!

Programma

U kan deelnemen aan simultane praktijksessies, enerzijds voor gebruikers van de Mercurius-suite, anderzijds voor gebruikers van de Foxtrot-suite.

U kan ook inschrijven voor enkel de voormiddagsessie, enkel de namiddagsessie of de ganse dag. Gelieve deze keuze kenbaar te maken op het inschrijfformulier.

Voormiddagprogramma 9:30u – 12:15u

In de voormiddagsessie kunt u uit eerste hand de laatste stand van zaken vernemen omtrent de nieuwste regelgeving rond BBC. Tevens laten we u kennis maken met de manier waarop Cipal Schaubroeck deze regelgeving zal verwerken in haar financiële applicaties.

 • Welkom & Visie SmartFin (Ronny Gabriëls, Cipal Schaubroeck nv)
 • Regelgeving BBC 2020 (Geert Mertens, ABB
 • Praktijksessies BBC 2020 (Cipal Schaubroeck)

Lunch 12:15u – 13:30u

Namiddagsessie 13:30u – 16:00u

In de namiddagsessie maakt u kennis met CAAS of het automatisch verwerken van elektronische of papieren facturen. Wij tonen u de mogelijkheden samen met de financiële applicatie die u momenteel in gebruik heeft. Opmerkelijk hierbij is dat de technologie kan aangewend worden voor het verwerken van alle inkomende facturen, zowel papieren, pdf, EDI als deze in het OpenPEPPOL formaat van het Mercurius platform van de Vlaamse Overheid. Een enorme tijdsbesparing en efficiëntiewinst gaat hiermee gepaard.

 • CAAS, digitale verwerking facturen (Ronny Gabriëls, Cipal Schaubroeck)
 • Mercurius-platform en OpenPEPPOL (Johan Steelandt, Vlaamse overheid)
 • Arco
 • Praktijksessies CAAS: getuigenissen van Sint-Katelijne-Waver, Ieper en Zaventem (2 simultane sessies voor de Mercurius- en Foxtrot-gebruikers

16:00u Netwerkdrink

Doelgroep

Financieel beheerders, secretarissen, bijzondere rekenplichtigen en diensthoofden financiën van openbare besturen.

Locatie

 • 17 oktober 2017, Auditorium Centrum Duurzaam Bouwen, Heusden-Zolder

Inschrijven

 • Inschrijven kan door middel van het invullen van onderstaand inschrijfformulier.
 • De deelname aan deze infosessie is gratis.
 • Bent u verhinderd op 17 oktober 2017?  Er is nog een gelijkaardige sessie op 19 oktober 2017 in Nazareth en op 24 oktober in Grobbendonk.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.